Baze za sladoled na točenje ili takozvani SOFT sladoled karakteriše punoća i rafiniranost ukusa, visok kvalitet, kao i vrlo jednostavna upotreba.

Sastav: Šećer, hidrogenizovana biljna mast, surutka u prahu, mlijeko u prahu, maltodekstrin, modifikovani skrob, glukozni sirup, emulgatori: E-472a, E-471, protein mlijeka, ugušćivači: guar guma E-412, karboksi metil celuloza E-466, brašno od rogača E-410, ksantan E-415, guar E-417, aroma mlijeka.

Pakovanje: 2 kg

Način pripreme: Topli ili hladni postupak. Pogodan za zanatsku proizvodnju sladoleda pasterizacijom i hladnim postupkom, proizvodnju točenog sladoleda, kao i za kućnu upotrebu.
PRIPREMA: Postepeno umiješati smjesu sa vodom i šećerom dok se prah potpuno rastvori. Ostaviti da odstoji 5-10 minuta, a zatim ponovo (kratko i snažno) promiješati, te sipati u aparat za soft sladoled.
Image
Skladištenje: Na suvom, prohladnom, provjetrenom i mračnom mjestu
Proizvodi se po proizvođačkoj specifikaciji i u skladu sa Zakonom o bezbijednosti hrane (Službeni glasnik RS 41/2009) i Pravilnikom o kvalitetu proizvoda od mlijeka i starter kultura Služb. glasnik RS 33/2010.
Image
Image
Image